highstreams.blogg.se

GP Ledare hånar de som försvarar öppenheten

Publicerad 2015-11-17 14:30:29 i Allmänt,

Att som GP Ledare håna de som försvarar öppenheten, friheten och människors lika värde som i ledaren 17 november 2015 är högst anmärkningsvärt. Det GP Ledare gör är att förringa de värden som den amerikanska konstitutionen, den franska konstitutionen och den svenska grundlagen bygger på. Dessa värden har man slagits för i det amerikanska inbördeskriget och i den franska revolutionen. I Sverige har de liberala med stöd av socialdemokratin politiskt slagits för samma värden.
Istället beskriver GP Ledare en lösning som liknar den Orban i Ungern valt, det Ungern som järnrörsmannen Erik Almkvist flyttat till och som av SD beskrivits som det enda förnuftiga landet i Europa. Där har öppenheten beskurits kraftigt, censurlagar har infört och på tur står en grundlagsändring som skulle ge Orban närmast diktatorbefogenheter.
Tidigare har såväl Alice Teodorescu som Adam Cwejman på GP Ledares Facebooksida förklarat att GP fortfarande är en liberal tidning. Förklara då den här ledaren utifrån ett liberalt perspektiv?
I dagens tidning finns två sidor längre fram, på GP Debatt, ett debattinlägg signerat Birgitta Olsson och Cecilia Wikström. Den artikeln är precis vad man skulle förvänta sig på en liberal ledarsida, inte den konservativa, med liberaler raljerande, text som Susanna Birgersson åstadkommit.
Att hon också, som vanligt, lyckas få in flyktingkrisen i sammanhanget är bara väntat. I hennes text varnas för att det av allt att döma slinker med ett okänt antal IS-krigare och andra jihadister i flyktingströmmen. Försåtligt! Men varför ge flyktingarna skulden? Är inte terroristerna redan här? Var inte de flesta (alla?) terroristerna i Paris franska medborgare? Vill fler ta sig hit, varför ta den svåraste och långsammaste vägen genom hela Europa när det finns gott om falska pass och flyg t ex?
Nej, GP Ledare har gått för långt, så långt att man inte kan kalla GP en liberal tidning! Men så har det varit en längre tid nu.
 
http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2898469-susanna-birgersson-oppenhetens-varsta-fiender
 
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2898447-wallstrom-tar-du-fighten-med-orban-i-morgon-

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela